Naši su Tigrići postali tigrovi.

Ima nas 23, 14 predškolaca i tri nova Tigrića koja su se vrlo brzo uklopila u grupu.

Ove pedagoške godine smo, u suradnji sa skupinom Ježići, pokrenuli sklop aktivnosti s temom kulturne baštine: njegovanja čakavskog dijalekta, upoznavanja povijesnih događaja i starih zanata.

Pripremamo izlet po Grobnišćini kako bismo posjetili mlin u Martinovu selu, kovačiju i kaštel u Gradu Grobniku.

Povodom obilježavanja Dana jabuka otišli smo ih brati u Brodu na Kupi, a obilježavanje Dana kruha proteklo je u zajedničkoj aktivnosti roditelja i djece nakon koje je postavljena izložba radova.

Tigrići i Ježići nastavljaju rad na scenskim igrokazima s tematikom godišnjih doba.

 

Par riječi o izletu

Ove smo jeseni Dan jabuka i zahvalnosti za plodove zemlje odlučili provesti u Gorskom kotaru. Otišli smo na imanje Osnovne škole ''Fran Krsto Frankopan'' u Brodu na Kupi. Tamo nas je dočekala učiteljica i voditeljica zadruge Sara Kordiš. Izlet je imao edukativni i radni karakter. Na poučnoj stazi medvjeda naučili smo o vrstama medvjeda i njihovom bioritmu te o načinu na koji se moramo ponašati u šumi. Drugi dio izleta proveli smo u berbi jabuka u školskom voćnjaku. Djeca su se iznenadila da one nisu tako ulaštene kao u dućanu, govorili su da se nalaze na blatnoj livadi i pitali hoćemo li takve jabuke bacati u smeće. Učiteljica im je pokazala postupak koji slijedi nakon pobiranja jabuka: pranje, spremanje zimnice, izradu soka i jabučnog octa.

Dan je bio sunčan i djeca nisu htjela ići kući odmah nakon berbe pa smo prošetali do Kupe. Taj dan se nije čulo ''Dosadno mi je'', ''Ja to ne želim raditi'', ''Ne da mi se''!

Kako su nas lijepo i toplo primili u školi i na kraju počastili, poželjeli smo se opet vratiti!

 

3.12. 2108. djeca skupina Ježići i Tigrići sudjelovala su na predstavi Teatra OZ '' Mrav, mrav, mrav i cvrčak''- mini mjuzikl s elementima lutkarske predstave. Djeca su uživala, između ostalog, i u živoj svirci na saksofonu! Kroz predstavu su se upoznala sa životom kukaca kroz sva četiri godišnja doba.

Na vrh