SREĆU I LJUBAV DIJELIMO SVI,

MEDVJEDIĆI TO SMO MI!

DOBRA SMO SRCA TO ZNAJU SVI,

DOĐI I VESELI SE S NAMA TI!

 

 

 

LETEĆI MEDVJEDIĆI

 

U šumarku skrivenom medvjeda je malih dom,

oni čak i lete, pogledajte!

Neki ljudi okrutni, opasni k'o zmaj

slistili bi taj pravi mali raj!

No neće, neće bogme moć jer mali medvjedi će doć!

K'o jedan borit će se svi i šumu spasiti!

Ako voliš planinu, rijeku i cvijet

primit će te odmah u svoj šumski svijet,

ti čudesni maleni Leteći medvjedi!

 

Mi smo mali, vrlo slatki „Medvjedići“ i ima nas 16 (7 dječaka, 9 djevojčica). Neki pravila već znaju, a nove prijatelje s njima ćemo upoznati. Još uvijek samostalni u potpunosti nismo i mnogo toga ne možemo sami, no u pomoć će uskočiti naše tete, kao i lani. One će nam pomoći i sve teškoće riješiti, a uplakane „Medvjediće“ zajedno ćemo tješiti. Igrati ćemo se i igrajući učiti, a za odijevanje i oblačenje malo se pomučiti. Upoznati ćemo i boje, likovno se izražavati i raznovrsne materijale koristiti. Na vanjski prostor ćemo ići, istraživati i s prirodom se upoznati. Starija djeca mlađoj će pomagati i kao skupina dobro se slagati. Rođendane pjesmom i plesom proslaviti, priče i stihove usvajati, nove poticaje upoznavati i na dvorištu vježbe provoditi; trčati, skakati, penjati se. Sretno, veselo nek nam bude svima, bilo ljeto, jesen, proljeće il' zima... :-)


Eto nas, skoro na kraju prvog tromjesečja. Prošli smo kroz sretne, vesele, uzbudljive, uplakane, hrabre trenutke... Tješili smo jedni druge, međusobno si pomagali, bili pravi prijatelji jedni drugima.

U ovom razdoblju naglasak smo stavili na poticanje samostalnosti, socijalizacije, usvajanje životno – praktičnih vještina, razvoj empatije, osjećaja pripadnosti u skupini. Bavili smo se raznim aktivnostima (stolno – manipulativne, glazbene, likovne, građevno – konstruktivne, istraživačke, tjelesne aktinvosti) te uživali u svakom danu. Iskoristili smo dobre vremenske prilike te smo svakodnevno nastojali boraviti na vanjskom prostoru što nam je omogućilo mnoštvo istraživačkih aktivnosti. I dalje ćemo kročiti hrabro naprijed, biti marljivi, aktivni i uživati u svakom danu koji je pred nama.

 

Odgajatelji: Marija Vuković

  Tanja Persoglio

  Tea Kordiš

 

Na vrh