rocky-mountain-NEGATIVE

Dječja skupina LOPTICELOPTICE

Skupina Loptice broji 14 malih glavica: 8 djevojčica i 6 dječaka. Neki od nas poznajemo se od ranije, ali ove smo godine upoznali i nove prijatelje. Naši novi prijatelji od nas su malo manji pa ih puno pazimo, mazimo i učimo kako biti veliki – poput nas!

Volimo se puno igrati, a najviše volimo biti vani, istraživati, voziti motore i graditi kule u pijesku. Volimo biti kreativni i izražavati se – lijepiti, šarati, otiskivati, a najdraže nam je obojiti prstiće u šarene boje. Svakog dana rado kuhamo ručak i pravimo kolače te gradimo kuću za nas i naše prijatelje.

Veseli smo i skačemo baš poput malih loptica! Volimo plesati i pjevati. Kada smo tužni nije nas strah potražiti utjehu i zagrljaj kod naših „teta“, a često i sami tješimo jedni druge.

Maleni smo, ali sigurno imamo veeliko srce!

U proteklim mjesecima bavili smo se raznim aktivnostima u sklopu kojih smo poticali suradnju, samostalnost i empatiju među djecom. Djeca su naučila samostalno skidati i oblačiti svoje pidžame, tenisice i papuče, a ona koja to još nisu u potpunosti svladala, naučila su pitati za pomoć odgajatelja ili svojih prijatelja. U potpunosti se usvojio dnevni ritam (samostalno uzimanje obroka i pospremanje za sobom, planirane i slobodne aktivnosti, popodnevni odmor).

Što se tiče planiranih aktivnosti, teme istih bile su raznovrsne. Pa smo tako pjevali različite pjesmice, brojalice i usvajali nove pokrete. Otvorili smo novi centar aktivnosti - centar farme i naučili nove informacije o životinjama, kako se one glasaju, kako se zovu i izgledaju. Proslavili smo rođendane sve djece u skupini i zajedno pjevali pjesmu "Sretan rođendan". Obilježili smo mnoge datume, kao što su Valentinovo, Dan žena, Dan očeva i imali puno maškaranih zabava. 

Razgovarali smo o emocijama, kako ih prepoznati i što one znače. Dotaknuli smo se i lijepog ponašanja i pravila skupine. Kroz mnoge likovne aktivnosti (kreativno izražavanje temperama, rezanje škaricama, lijepljenje) obilježili smo skori dolazak proljeća. 

Puno smo se kretali u dvorani i na vanjskom prostoru (ples, poligon, penjanje).
Čitali smo mnoge slikovnice i surađivali sa skupinom "Rožice" u projektnim izložbama na temu "izumitelji" i radionica s božićnom temom (radionica u suradnji s roditeljima).

Kontakti

Dječji vrtić Čavlić

Ravnateljica: Arlin Haramija Popović Tel: 051/425 552 

Pedagog: Aleksandra Fabrio,profesorica pedagogije i psihologije 051/425 554

Edukacijski rehabilitator: Brankica Žagar, sveučilišni specijalist rane intervencije, magistra edukacijske rehabilitacije 051/425 554

Zdravstvena voditeljica: Barbara Česnik Velepič 051/425 555

Tajništvo / Računovodstvo: 051/425 552

E-mail stručnih suradnica: cavlic.strucnisurad@gmail.com

Naziv projekta: RAST - Različiti i sretni
Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Kodni broj. UP.02.2.2.16.0093
Nositelj projekta: Dječji vrtić Čavlić 
Partneri:  Općina Čavle  
Ukupni iznos projekta: 2.103.192,63 HRK
Iznos EU potpore: 2.103.192,63 HRK ( EU potpora 100%)
Razdoblje provedbe projekta: 23.12.2021 – 23.08.2023.
Kontakt: vrtic.cavlic@ri.t-com.hr     cavlickoordinator@gmail.com

EU poveznice:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr