Skupina Ježići vrtićka je mješovita skupina u koju je ove pedagoške godine upisano 20 djece, od kojih 11 djevojčica i 9 dječaka. Ove godine petero djece su školski obveznici.

Specifičnost skupine je njegovanje kulturne baštine i tradicije kraja u kojem živimo kroz sve aktivnosti koje provodimo. Upoznajemo se sa starim pričama, stihovima, plesovima, igrama, te načinom života i rada ljudi ovoga kraja, kao i specifičnostima ovog područja Grobnika kroz autohtono narječje, hranu, aktivnosti i ostale posebnosti. Surađujemo sa knjižnicom Čavle i udrugom Grobnički dondolaši, posebno u vrijeme mesopusta i mesopusnih običaja, kako bismo što bolje upoznali taj stari zvončarski običaj.

U skupinu je upisano i sedmero djece koja po prvi put pohađaju vrtić, a sada se, nakon mjesec  dana, već može reći da su se  većinom uspješno prilagodili na život u vrtiću. U sklopu naših svakodnevnih susreta potičemo na međusobno zajedništvo, uvažavanje različitosti, empatiju, samoinicijativnost, samostalnost, usvajanje i poštivanje pravila u skupini, pružanje podrške i pomoći, kako djeci, tako i njihovim roditeljima.

 

Na vrh