Dječja skupina ZEČIĆIZEČIĆI

Ove pedagoške godine u skupinu "Zečići" pridružilo se petero novoupisane djece koja su se vrlo brzo sa svima sprijateljila i prihvatila novi ritam života.

Trudimo se svakodnevno djeci stvoriti dinamično, zabavno, motivirajuće i poticajno okruženje s mnogo mogućnosti za igru, istraživanje, druženje, stjecanje iskustva, novih znanja kako bi što bolje mogla razvijati svoje potencijale.

Svi samostalno odabiru aktivnosti prema vlastitom interesu i željama.

Poštujemo i nastojimo njegovati tradiciju kraja u kojem živimo te tradicionalno sudjelovati na svim manifestacijama takvog tipa, čime gajimo ljubav prema svome kraju.

Međusobno uvažavanje, poštivanje, empatija i prijateljstvo vrijednosti su koje želimo što više kod djece razvijati, a time bi nam one bile i glavne smjernice u radu.

U proteklom periodu bavili smo se mnogim aktivnostima, bazirajući se na interesu i potrebama djece te poštujući njihovu različitost.

Obilježili smo sve važne datume: Dane kruha i zahvalnosti plodova Zemlje, Dane jabuka, početak jeseni- istraživali smo plodove jeseni te djeci ponudili imitativne igre " Dućan" i "Tržnica".

U vrijeme blagdana bilo nam je jako lijepo i veselo. Uz prigodnu priredbu koju su izvele odgojiteljice imali smo i gostujuće predstave.

Planirali smo i posjet Gradskom kazalištu lutaka koji smo ostvarili u siječnju te smo pogledali izvedbu predstave o "Tončiću Petešiću". Jako volimo priče i stihove pa smo odlučili, u vrijeme prije Božića, posjetiti našu knjižnicu Čavle u kojoj smo pronašli  divne priče koje smo rado slušali u jutarnjim i popodnevnim satima. Organizirali smo božićnu/ novogodišnju radionicu za roditelje na kojoj smo izrađivati ukrase za bor kojeg nam je velikodušno donirala jedna mama. 

Sudjelovali smo u dječjoj karnevalskoj povorci na Korzu, a tradiciju maskiranja i ostalih mesopusnih običaja dočarali smo svakog četvrtka održavajući maškarane plesova u našoj skupini. Kruna mesopusnih zbivanja bila je posjeta mićerih dondolaših koji su nam prezentirali tradicionalnu masku i zvonjavu zvončara. Tako smo nastojali čim brže potjerati zimu pa se sada veselimo proljeću i aktivnostima prikladnim za taj period godine .

Kontakti

Dječji vrtić Čavlić

Ravnateljica: Arlin Haramija Popović Tel: 051/425 552 

Pedagog: Aleksandra Fabrio,profesorica pedagogije i psihologije 051/425 554

Edukacijski rehabilitator: Brankica Žagar, sveučilišni specijalist rane intervencije, magistra edukacijske rehabilitacije 051/425 554

Zdravstvena voditeljica: Barbara Česnik Velepič 051/425 555

Tajništvo / Računovodstvo: 051/425 552

E-mail stručnih suradnica: cavlic.strucnisurad@gmail.com

Naziv projekta: RAST - Različiti i sretni
Nastavak unapređenja usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja

Kodni broj. UP.02.2.2.16.0093
Nositelj projekta: Dječji vrtić Čavlić 
Partneri:  Općina Čavle  
Ukupni iznos projekta: 2.103.192,63 HRK
Iznos EU potpore: 2.103.192,63 HRK ( EU potpora 100%)
Razdoblje provedbe projekta: 23.12.2021 – 23.08.2023.
Kontakt: vrtic.cavlic@ri.t-com.hr     cavlickoordinator@gmail.com

EU poveznice:
www.strukturnifondovi.hr
www.esf.hr