Tijekom mjeseca listopada obilježili smo Dječji tjedan tako što smo pokušali bar malo pomoći azilu za napuštene životinje organiziranjem brojnih aktivnosti. U posjet nam je došla veterinarka koja nas je poučila kako prići psu i prema njemu se ponašati, saznali smo nešto o poslu koji obavlja, a djeca su imala priliku družiti se s njezinim psom- stetoskopom su slušala otkucaje njegovog srca, davala mu ''injekciju'' i tako spontano razvijala empatiju prema životinjama. Organizirali smo i likovnu radionicu na temu životinja, a crteže koji su tom prilikom nastali poklonili smo veterinarki. Skupljali smo hranu i potrepštine za napuštene životinje u azilu. Odaziv je bio velik- svi su htjeli pomoći!

U ovom razdoblju smo posjetili obiteljsko gospodarstvo ''Šimanović'' u Donjoj Zdenčini gdje su djeca naučila kako izgledaju žitarice od kojih se radi brašno, kako se one melju u mlinu, te su vidjela postupak izrade kruha. Kroz selo su se vozila traktorom, promatrala velika gnijezda roda, razne životinje i upoznala se s radom raznih poljoprivrednih strojeva.

Obilježili smo Dane kruha formiranjem novog centra aktivnosti ''Pekarnica'' i postavili izložbu kruščića u hodniku vrtića.

Povodom Dana jabuka išli smo u berbu pa smo potom napravili ukusnu marmeladu.

Posjetili smo Gradsko kazalište lutaka i pogledali predstavu '''Wanda Lavanda''.

 

Na vrh