Vježbaj i skači,

žvaku ne žvači

uže preskači.

Bacaj loptu i

uživaj u sportu!

 

     Ove pedagoške godine naše dvije skupine organizirat će sklopove aktivnosti pod nazivom Sportom do zdravlja. U suradnji s Udrugom ,, Mići sportaši'' obogatit ćemo redovni program sportskim sadržajima. Djeca će imati priliku saznati koje su karakteristike i pravila nekih sportova i to kroz aktivno vježbanje i posjete različitim klubovima. Bavit ćemo se i temom zdravlja, zdrave prehrane i prevencijom bolesti, a u tome će nam pomoći roditelji čija je to struka (liječnik, stomatolog, trener).

                                                      

     U desetom mjesecu smo započeli s organiziranjem niza aktivnosti u okviru teme Sportom do zdravlja.

     Kroz raznovrsne aktivnosti puno smo toga naučili. Prvo smo proučavali atletiku i neke od njenih disciplina. Vodili smo računa da sve što organiziramo bude dobno primjereno i u skladu s dječjim psihofizičkim sposobnostima,  a za to su bili zaduženi naš kineziolog Marko Crnković iz Udruge ,,Mići sportaši'' i odgajateljice skupina. U goste nam je došao tata Stele Majer, trener Atletskog kluba Grobničan, i na tome mu se zahvaljujemo. Potom smo posjetili Atletski klub Kvarner i vježbali prema uputama njihovih trenera.

    Obilježili smo dane jabuka izletom u prelijepi Brod na Kupi, a dane kruha gostovanjem nekoliko mama koje su s nama i za nas pravile ukusne muffine. Zahvaljujemo im što su se odazvale pozivu!

    Krajem mjeseca posjetile su nas stomatologinja i medicinska sestra koje su ispričale zanimljive i poučne priče o zubima i poučile nas kako brinuti o njima na pravilan način. Saznali smo i nešto o namirnicama dobrim za zdravlje i ljepotu naših zuba.  

Studeni je prošao u 'znaku' odbojke. Djeca su imala mogućnost pogledati, analizirati i isprobati kako se igra ovaj sport.

     Posjetili su nas ŽOK ,,Grobničan” i MOK ,,Grobničan” sa svojim trenerima Vladom Maglicom i Markom Crnkovićem - koji su posebno snažan dojam ostavili na naše najmlađe. Djeca su vježbala prema uputama njihovih trenera, a kao dar smo dobili lopte i odbojkašku mrežu. Na tome im se zahvaljujemo! Na početku mjeseca darivanja i Udruga ,,Mići sportaši” nam je poklonila majice za tjelovježbu. I njima hvala!

     Zdravljem smo se nastavili baviti i ovog mjeseca. U tome nam je pomogla liječnica, doktorica Martina Brusić, koja je ujedno i majka naše dvije prijateljice iz skupine. Saznali smo što sve radi liječnik, koji pribor koristi i zašto je važno jesti zdravu hranu. Da bismo u tome pomogli i drugima, koji su manje sretni nego mi, sudjelovali smo u prikupljanje pomoći za Socijalnu samoposlugu ,,Kruh sv. Elizabete”.

 

 

Mjesec prosinac je obilježila košarka. Posjetili su nas igrači KK Škrljevo s kojima smo trenirali i trudili se izvršiti postavljene zadatke - kao pravi mali košarkaši. Zauzvrat smo dobili lopte i ulaznice za utakmicu.

Djeca naših skupina sudjelovala su u programu povodom otvaranja likovne izložbe u Domu kulture Čavle. Recitirala su stihove na čakavštini.

Krajem mjeseca organizirali smo božićno druženje u velikoj dvorani našeg vrtića. Djeca su u kratkom programu svojim roditeljima pokazala dio onoga što su do sada naučila. Na kraju programa posjetio nas je Djed Mraz (sjajno ovjekovječen od strane Igora Bana) s kojim smo se družili i zajedno častili slasnim zalogajima.

Svima želimo sretan Božić i uspješnu 2020. godinu!

 

 

Kraći sportski program za djecu predškolske dobi

 

Siječanj je bio u znaku gimnastike. Posjetili smo GK Vita. Tom prilikom djeca su imala mogućnost isprobati gimnastičke sprave i naučiti njihova imena. Najveće zadovoljstvo izazvalo je 'plivanje' u bazenu punom komadića spužve.

Po povratku u vrtić nastavili smo vježbati, ali sada po programu Mićih sportaša obogaćenom elementima gimnastike. Da bi program što kvalitetnije vodile, naše odgajateljice su prošle edukaciju pod nazivom Suvremene kineziološke odrednice sportskog programa, koju je vodio Emil Lordanić iz Zagreba.

Krajem mjeseca jedna grupa djece je otišla na zimovanje u Staru Sušicu. Boravili su u dvorcu, a tijekom dana skijali na Platku pod nadzorom škole SkiGuru.

 

 

Odgajateljice: Jasminka Derenčinović

                                                                              Martina Crnković ( Žabice)

                                                                              Nataša Mohorčić

                                                                              Natali Tomić (Skakavci)

Na vrh