Vježbaj i skači,

žvaku ne žvači

uže preskači.

Bacaj loptu i

uživaj u sportu!

 

     Ove pedagoške godine naše dvije skupine organizirat će sklopove aktivnosti pod nazivom Sportom do zdravlja. U suradnji s Udrugom ,, Mići sportaši'' obogatit ćemo redovni program sportskim sadržajima. Djeca će imati priliku saznati koje su karakteristike i pravila nekih sportova i to kroz aktivno vježbanje i posjete različitim klubovima. Bavit ćemo se i temom zdravlja, zdrave prehrane i prevencijom bolesti, a u tome će nam pomoći roditelji čija je to struka (liječnik, stomatolog, trener).

                                                      

     U desetom mjesecu smo započeli s organiziranjem niza aktivnosti u okviru teme Sportom do zdravlja.

     Kroz raznovrsne aktivnosti puno smo toga naučili. Prvo smo proučavali atletiku i neke od njenih disciplina. Vodili smo računa da sve što organiziramo bude dobno primjereno i u skladu s dječjim psihofizičkim sposobnostima,  a za to su bili zaduženi naš kineziolog Marko Crnković iz Udruge ,,Mići sportaši'' i odgajateljice skupina. U goste nam je došao tata Stele Majer, trener Atletskog kluba Grobničan, i na tome mu se zahvaljujemo. Potom smo posjetili Atletski klub Kvarner i vježbali prema uputama njihovih trenera.

    Obilježili smo dane jabuka izletom u prelijepi Brod na Kupi, a dane kruha gostovanjem nekoliko mama koje su s nama i za nas pravile ukusne muffine. Zahvaljujemo im što su se odazvale pozivu!

    Krajem mjeseca posjetile su nas stomatologinja i medicinska sestra koje su ispričale zanimljive i poučne priče o zubima i poučile nas kako brinuti o njima na pravilan način. Saznali smo i nešto o namirnicama dobrim za zdravlje i ljepotu naših zuba.  

Studeni je prošao u 'znaku' odbojke. Djeca su imala mogućnost pogledati, analizirati i isprobati kako se igra ovaj sport.

     Posjetili su nas ŽOK ,,Grobničan” i MOK ,,Grobničan” sa svojim trenerima Vladom Maglicom i Markom Crnkovićem - koji su posebno snažan dojam ostavili na naše najmlađe. Djeca su vježbala prema uputama njihovih trenera, a kao dar smo dobili lopte i odbojkašku mrežu. Na tome im se zahvaljujemo! Na početku mjeseca darivanja i Udruga ,,Mići sportaši” nam je poklonila majice za tjelovježbu. I njima hvala!

     Zdravljem smo se nastavili baviti i ovog mjeseca. U tome nam je pomogla liječnica, doktorica Martina Brusić, koja je ujedno i majka naše dvije prijateljice iz skupine. Saznali smo što sve radi liječnik, koji pribor koristi i zašto je važno jesti zdravu hranu. Da bismo u tome pomogli i drugima, koji su manje sretni nego mi, sudjelovali smo u prikupljanje pomoći za Socijalnu samoposlugu ,,Kruh sv. Elizabete”.

 

 

Mjesec prosinac je obilježila košarka. Posjetili su nas igrači KK Škrljevo s kojima smo trenirali i trudili se izvršiti postavljene zadatke - kao pravi mali košarkaši. Zauzvrat smo dobili lopte i ulaznice za utakmicu.

Djeca naših skupina sudjelovala su u programu povodom otvaranja likovne izložbe u Domu kulture Čavle. Recitirala su stihove na čakavštini.

Krajem mjeseca organizirali smo božićno druženje u velikoj dvorani našeg vrtića. Djeca su u kratkom programu svojim roditeljima pokazala dio onoga što su do sada naučila. Na kraju programa posjetio nas je Djed Mraz (sjajno ovjekovječen od strane Igora Bana) s kojim smo se družili i zajedno častili slasnim zalogajima.

Svima želimo sretan Božić i uspješnu 2020. godinu!

 

 

Kraći sportski program za djecu predškolske dobi

 

Odgajateljice: Jasminka Derenčinović

                                                                              Martina Crnković ( Žabice)

                                                                              Nataša Mohorčić

                                                                              Natali Tomić (Skakavci)

Na vrh