Mi „FIJOLICE“ iz podružnice Grad Grobnik povodom tjedna „Kulturne baštine Grobinšćine“ iskoristili smo mogućnost da posjetimo Zavičajni muzej u kojem smo zavirili u prošlost, i mogli vidjeti kako su nekad ljudi živjeli i kojim su se predmetima i alatima služili u davna vremena.

 Istraživali smo dijelove Kaštela Grada Grobnika a zatim kroz likovne radove prikazali ono što nam je najviše zaokupilo pažnju i što se svakome od nas najviše svidjelo. Naučili smo i recitaciju o našem najdražem Gradu V. Juretić. Uz to dali smo si truda i zajednički izradili  maketu Kaštela Grada Grobnika, koju smo ponosno prezentirali i izložili u izlog Turističke zajednice Čavle, a pritom se za nas čulo i na lokalnom Pomorskom radiju-Bakar.  

Zahvaljujemo roditeljima na suradnji i podršci, centru „Građa“ , gđi. Gordani Ćubelić i gđi. Vlasti Juretić iz Katedre čakavskog sabora Grobinšćine i , te direktoru TZ Čavle Ivanu Salamonu.

S našim odgajateljicama i dalje svakodnevno provodimo vrijeme u šetnjama i otkrivanju ljepota našeg kraja. Dani su nam ispunjeni smijehom i veseljem, aktivnostima i igri koja svakome od nas najbolje odgovara.

Krajem mjeseca studenog uključili smo se u suradnji s roditeljima i u projekt Promocije mentalnog zdravlja djece, koji se provodi na razini nekoliko Europskih zemalja.

Napominjemo da smo u svim aktivnostima s vanjskim suradnicima posebno pazili na poštivanje epidemioloških mjera!

 


 

 

Mi smo skupina „Fijolice“ i ima nas za sada 15-tero.

Trogodišnjaka je troje a predškolaca čak sedmero. Naši novi prijatelji su se jako dobro snašli i adaptacijski period smo uspješno priveli kraju.

Kroz mjesec rujan provodili smo aktivnosti usmjerene na emocionalni razvoj, prihvaćanje nove djece, stvaranje osjećaja pripadnosti i pozitivne slike o sebi, vrijeme smo često provodili vani u šetnjama Gradom Grobnikom od farme Frankulin gdje smo promatrali životinje koje tamo žive, obilascima šumskim putevima i gledanjem mora i brodova u Kvarnerskom zaljevu s vrha kod Kapelice sv. Križa. Dolaskom jeseni i kišnih dana u sobi smo vrijeme provodili uz glazbu i ples, čitanju slikovnica i priča, u igrama građenja i konstruiranja, stolno- manipulativnim aktivnostima uz posebne poticaje prema Montessori pedagogiji, a najviše smo uživali u zajedničkim imitativnim igrama i društvenim igrama poput „Čovječe ne ljuti se“. Ipak nam je najdraže vrijeme provoditi vani, pa se jako veselimo natjecateljskim igrama u Sokolani, kao i nogometu s „našim“ pravilima. U Sokolani često izmislimo i zajedničku igru traženja skrivenog blaga.

Uz nas i za  nas su uvijek tu naše tete Linda i Iva, kao i teta Davorka koja nam najbolje kuha!

Obilježili smo i Dječji tjedan i poigrali se slastičara pripremajući štrudel od jabuka i sira, kao i šetnjom tragovima Frankopana čim nam je to vrijeme dozvolilo.

 

 

Na vrh