U obje skupine upisano je po 23 djece u dobi od 3 do 6 godina. I ove pedagoške godine nastavljamo otvorenu suradnju tako da djeca imaju izbor aktivnosti i boravka u obje sobe po principu otvorenih vrata.

Glavna zadaća skupina je poticanje samostalnosti i higijenskih navika te nastavak razvijanja osnovnih motoričkih vještina i znanja kroz pokret i tjelovježbu. Veliki interes djece potaknuo je proučavanje domaćih i šumskih životinja, dramatizacije sa štapnim lutkama, kao i istraživanje različitih sportova i njihovih karakteristika (posebno nogometa) pod nazivom „u zdravom tijelu, zdrav duh“.
Također nastavljamo suradnju sa sportskim klubovima koje ćemo ugostiti u našem vrtiću ili ćemo ih posjetiti u njihovim prostorima. Kroz prezentaciju određenog sporta djeca će moći vježbati  i isprobati pripadajuće i karakteristične elemente i rekvizite uz profesionalno vodstvo.
I ove godine nastavljamo s uključivanjem roditelja u planiranje i odgojno obrazovni rad jer nam je jako važna potpora i međusobna suradnja. Postoji veliki interes za njihovim boravkom u skupini pa smo odredili jedan dan u tjednu (petak) kada mogu sudjelovati i inicirati aktivnosti s djecom.

Ove godine ćemo naglasak u radu staviti  i na naše predškolce te u svim aktivnostima poticati predčitačke vještine, početne matematičke pojmove, pažnju i koncentraciju te igre koje potiču emocionalno sazrijevanje.

 

Na vrh